26-04-13

Te gast in de tv-studio

Op donderdag 25 april was ik te gast in de studio van de regionale tv-zender WTV-Focus in Roeselare. Het programma 'Alles goed!? programmeerde een dubbelinterview. De romanschrijfster Eveline Vanhaverbeke en ik konden vertellen over ons nieuwe boek.

Het leuke van het gesprek was dat Eveline en ik op een steenworp van elkaar wonen. Enkele weken geleden was ik op de boekvoorstelling van haar nieuwe roman 'De verborgen prelude', zij zat op de eerste rij toen mijn nieuwe jeugdboek 'Een hoofd vol rommel' werd voorgesteld.In Wevelgem, de gemeente waar ik woon en werk, wordt er op dit moment nogal wat geschreven. Niet alleen Eveline en ik komen wel eens met een nieuw boek op de proppen.

Onlangs was er de eerste bundel van de jonge dichter Mattijs Deraedt
Philip Hoorne, met wie ik samen in de klas zat, schreef al vijf dichtbundels.
Ook Vera Hoorens ken ik nog uit mijn schooltijd. Zij is professor psychologie en woont nu in Leuven. Ze schreef enkele romans en een uitvoerige studie over een arts uit de 16de eeuw.
Lionel Deflo schreef in de jaren 1970-1980 veel besprekingen van boeken en gedichten en onlangs verzamelde hij kortverhalen in een boek.
In Moorsele, een deelgemeente van Wevelgem, woont Bert Dombrecht, een tekenaar die heel mooie kinderboeken illustreert.
Als wielergemeente (de aankomststreep van de wielerklassieker Gent-Wevelgem ligt in het centrum van onze gemeente!) hebben we ook enkele auteurs van wielerboeken als inwoner. Rik Vanwalleghem schreef al tientallen boeken over wielerhelden als Eddy Merckx en Freddy Maertens. Samen met hem en met Rudy Neve (ook een Wevelgemnaar) schreef ik in 2012 het jubileumboek '75 Gent Wevelgem'.

Wevelgem is niet alleen een wielergemeente, maar ook een schrijversgemeente. Leuk om er te wonen!

De commentaren zijn gesloten.