18-09-10

Terug naar Terschelling...

Loslaten en afscheid nemen... Het is het thema van 'Gek van een eiland'. Ik denk er weer aan hoe moeilijk het is als ik de foto's van afgelopen zomer orden en in mijn fotoalbum plaats.

De reis naar Terschelling was deze zomer wel heel bijzonder. Ik zocht de locaties uit het boek weer op. Dat was echt een beetje thuiskomen. Ik wás Wout toen ik over het wad wandelde, over de Boschplaat zwierf, pizza ging eten in West, slenterde rond de Dodemanskisten, fietste langs de Waddendijk, het huisje opzocht dat model stond voor het vakantiehuisje, wandelde over Douwkes Plak en het Hoornse Bos, scholeksters en futen observeerde...

En Hessel natuurlijk... Ik ging vier keer luisteren naar de onverbeterlijke rocker op het podium in zijn 'Groene Weide'. Ik zocht er vruchteloos naar Wout en Johanna. Ze kwamen heel dichtbij als Hessel zijn openingslied I wanna hold your hand this summer zong. Voor mij is dat het lijflied van 'Gek van een eiland'. Lees p. 116.

Hessel kreeg van mij een exemplaar van het boek. Hij was zichtbaar trots toen ik hem vertelde dat hij figureerde in een jeugdroman. Toen trok hij naar het podium. Ik zong met hem mee toen hij zijn klassieke hit 'Terug naar Terschelling' zong. Zou hij ook last hebben om afscheid te nemen?

P1010678.JPG

Bord Hessel.JPG

 

met Hessel.jpgP1010780.JPG

 

 

 

 

 

Luister naar 'Terug naar Terschelling'