21-12-09

Gek van een eiland

Gek van een eiland - cover

In maart 2010 verscheen mijn vierde jeugdroman. Gek van een eiland is de titel en het boek verscheen in de reeks 'Lekker Lezen' van uitgeverij De Eenhoorn.

De cover ziet er fantastisch uit (dank je Eenhoorn!) en over het verhaal ben ik zelf heel tevreden. Ik heb het boek erg graag geschreven en dat merkt de lezer, zegt men.

Lees hier enkele recensies over het boek.

Het verhaal

Wout gaat met zijn moeder op reis naar het Friese eiland Terschelling.
Het moet een ontspannende reis worden na een voor hen erg vervelend jaar. Wouts vader is vertrokken en ze worstelen allebei met hun verdriet om de scheiding.
Maar het loopt anders tijdens deze vakantieweek. De bizarre huiseigenares en haar beeldschone dochter zorgen voor een onverwachte wending.
Een week later komen Wout en zijn moeder veranderd en gelouterd weer naar huis....

'Een spannend en aangrijpend verhaal over de zoektocht van een jongvolwassene naar zijn eigen identiteit en over de moed die mensen moeten opbrengen om zich los te wrikken uit een verstikkende relatie' (flaptekst).

Sil de strandjutter

De inspiratie voor dit eilandverhaal vond ik tijdens mijn vele reizen naar de Waddeneilanden (lees 'Mijn favoriete vakantiebestemming').
Het verhaal zit vol verwijzingen naar verhalen en legendes over de eilanden en naar Sil, de strandjutter, de televisiereeks met Jan Decleir en Monique van de Ven waar ik tijdens mijn kindertijd gek op was.


Lees een fragmentje...

     'Laat je deze week maar eens flink gaan, Wout', zegt mams. 'Tijdens het schooljaar moet jij al genoeg je eigen boontjes doppen. Ik wil het goedmaken, je verwennen. Ga maar over het eiland zwerven zo vaak je wil. Of zwemmen in de Waddenzee. Ik zorg voor de boodschappen en 's avonds gaan we gezellig uit eten. Je hebt het verdiend.'
    
Wout kijkt haar zwijgend aan. Hij probeert even opgewekt als zij te zijn, maar dat gaat hem niet zo goed af.
    
'Je vader regelde ook altijd alles voor jou,' mijmert ze. 'Nooit liet hij jou zelf iets beslissen. Hij dokterde alles voor je uit. Soms denk ik dat je daardoor zo terughoudend bent. En zo treurig...'
    
Ze springt overeind. 'Komaan Wout, we gaan fietsen huren. Ik wil dat fameuze wad nu wel eens zien.'
 

terschelling eiland

Commentaren

TOF ! Ik kijk alvast uit naar de verschijning van alweer een adembenemend boek :-)Alleen jammer dat we nog al die weken in spannning moeten blijven.

Gepost door: Nathalie Callens | 21-12-09

Ook mijn gelukwensen heb je nu al, Koen! Benieuwd!

Gepost door: Paul Rigolle | 28-01-10

Proficiat hé! 15 maart is niet zo heel lang meer!

Gepost door: inge | 28-02-10

Het lijkt me een erg leuk boek. Ik ben begin oktober op Terschelling en ik hoop het daar ergens tegen te komen? Dan zal ik het zéker kopen!

Gepost door: Marion Roos-Bakker | 10-08-14

De commentaren zijn gesloten.